Peoplesoft ziet omzet dalen, winst stijgen

Erp- en crm- specialist Peoplesoft boekte over het eerste kwartaal een lagere omzet dan een jaar eerder én dan in het voorgaande kwartaal.

De omzet over het eerste kwartaal bedroeg 483 miljoen dollar. Dat is een daling van 6 procent ten opzichte van het eerste kwartaal 2001 (514 miljoen dollar), maar bovendien 8,5 procent minder dan de 528 miljoen dollar die in het voorgaande kwartaal, het vierde van 2001, werd omgezet. De netto-inkomsten stegen wel: van 36 miljoen dollar een jaar geleden naar 44,5 miljoen dollar nu.
 
Hoewel de omzetdaling eerder deze maand al was aangekondigd, zag het bedrijf deze pas in een zeer laat stadium aankomen. "Er bestaat geen twijfel over dat in 2001 onze klanten hun bestedingen bewust terugschroefden, maar het jaar 2002 begon heel anders. Bedrijven planden vrijwel allemaal groei, maar dat bleken ze aan het eind van het kwartaal toch niet te hebben hardgemaakt", aldus Peoplesofts president-directeur Craig Conway. "We zagen die vertraging niet op tijd aankomen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-29T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.