UPC beperkt verlies eerste kwartaal

Kabeluitbater UPC meldt een kwartaalverlies van 492 miljoen euro. Het eerste kwartaal van 2001 gaf een verlies te zien van 556 miljoen euro.

UPC splitst de omzet uit naar de drie gebieden 'distributie', 'media' en 'zakelijk'. De eerste omvat alles dat via de kabel de huiskamer binnenkomt: televisie, internet en telefonie. De inkomsten bij Priority Telecom (zakelijke markt) waren 32,12 miljoen euro en bij UPC Media (internet) waren de inkomsten 18,51 miljoen euro. De totale omzet kwam daarmee op 346,31 miljoen, een stijging van vier procent ten opzichte van het eerste kwartaal 2001.
 
Overigens heeft Priority Telecom de presentatie van zijn kwartaalcijfers met twee dagen uitgesteld. Het meldde eind maart dat de verliezen flink waren opgelopen. Een groep aandeelhouders van deze dochter heeft 200 miljoen dollar bij de noodlijdende moeder geclaimd. UPC bracht vorig jaar september de dochter zelfstandig naar de beurs, juist om deze claim te voorkomen. De eisende aandeelhouders vinden die beursgang echter een schijnvertoning.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-15T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.