Juniper boekt winst op fors lagere omzet

Juniper Networks heeft er over het afgelopen tweede kwartaal een winstje weten uit te persen, maar de omzet van de rivaal van Cisco blijft in verval.

De producent van internetschakelaars en -routers wist zwarte kwartaalcijfers te noteren met een nettowinst van 6,2 miljoen dollar. Over dezelfde periode vorig jaar was dit nog een verlies van 37,1 miljoen dollar. Daar staat tegenover dat de omzet met 42 procent terugviel naar 117 miljoen dollar. Oorzaak blijkt de kwakkelende vraag vanuit de telecommucatiesector.
 
Dankzij scherpe kostenbesparingen heeft Juniper het nettoresultaat op peil weten te houden. En het concern is nog niet klaar met herstructureren. Dit jaar zullen opnieuw 10 procent, ofwel tweehonderd medewerkers, worden ontslagen, na de afronding van de overname van Unisphere Networks deze maand.
 
Juniper probeert ondertussen zijn afhankelijkheid van de telecomnetwerksector te verminderen door ook het vizier te richten op markten voor kabel en draadloze communicatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-12T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.