Asml optimistisch ondanks groter verlies

Chipmachinefabrikant Asml moest over het eerste halfjaar omvangrijker nettoverlies incasseren, maar topman Doug Dunn rekent op een betere tweede helft van 2002.

De Veldhovense chipmachineproducent leed over het de afgelopen zes maanden een nettoverlies van 98 miljoen euro, vergeleken met een verliespost van 96 miljoen euro over dezelfde periode vorig jaar. De omzet over de eerste helft van dit jaar bedroeg 823 miljoen euro, tegenover 1,015 miljard euro over dezelfde periode vorig jaar.
 
De teruglopende omzet en winst wordt vertaald in het aantal verkochte machines over de eerste zes maanden van het jaar. Deze viel terug naar 93 systemen, vergeleken met 250 over dezelfde periode vorig jaar.
 
Asml is niet onverdeeld pessimistisch over de toekomst. Volgens topman Doug Dunn zijn er bemoedigende signalen dat de markt voor chipmachines in de tweede helft van dit jaar weer aantrekt. "De markt voor chipmachines begint terug te veren van een terugval van vijftien maanden."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-17T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.