Kwartaalcijfers Lexmark beter dan vorig jaar

Lexmark boekte over het afgelopen tweede kwartaal een nettowinst van 89,1 miljoen dollar, tegenover 87,1 miljoen dollar over dezelfde periode een jaar eerder.

De omzet steeg ook, van 981 miljoen dollar vorig jaar tot ruim één miljard dollar over het afgelopen kwartaal. De omzet op toebehoren voor laser- en inktjetprinters nam 18 procent toe ten opzichte van vorig jaar en is nu goed voor 53 procent van de totale omzet. Op de printers zelf werd een omzetgroei geboekt van 9 procent. De bedrijfskosten waren dit kwartaal minder dan over hetzelfde kwartaal in 2001, als gevolg van de financiële reorganisatie die in het laatste kwartaal van 2001 werd doorgevoerd.
 
De omzet over het afgelopen halfjaar, dat op 30 juni eindigde, bedroeg ruim twee miljard (2,108) dollar, een toename van 7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, toen nog een kleine twee miljard (1,969) dollar omzet werd geboekt. De winst nam af van 167 miljoen dollar over het eerste halfjaar in 2001 tot 161 miljoen dollar over het afgelopen halfjaar.
 
Ceo Paul Curlander gelooft dat de vooruitzichten goed zijn voor een blijvende groei van de omzet. Hij blijft echter voorzichtig met voorspellingen vanwege de onzekere toekomstige niveaus van de uitgaven op het gebied van ict, een relatief zwakke consumentenmarkt en de sterke concurrentie. In het komende kwartaal verwacht Curlander een lichte groei van de omzet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-25T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.