It-markt in Aziatische regio groeit

Na een desastreus 2001 gloort er toch weer hoop voor de it-markt in de Aziatische regio buiten Japan.

Volgens it-onderzoeksbureau IDC zal de Aziatische it-markt dit jaar met 14 procent groeien naar een totaal van 76 miljard dollar. De Aziatische regio kampte het afgelopen jaar met de wereldwijde dotcom-crisis en de regionale economische crisis. Maar de it-bedrijven mogen nu weer rekenen op een opleving, in het kielzog van het economische herstel dat voor de tweede helft van dit jaar wordt verwacht.
 
Volgens IDC zullen met name de publieke sector, de telecomindustrie en de biotechnologie-bedrijven het herstel inluiden. Daarnaast leidt China's deelname aan de Wereldhandelsorganisatie tot een toename in de vraag naar it-producten. China loopt voorop in de groei van de it-markt. Volgens IDC mogen de Chinezen dit jaar rekenen op een totale omzet van 25,6 miljard dollar, 25 procent meer dan in 2001. Tegen 2005 zal de it-markt in China volgens IDC een totale omvang hebben van vijftig miljard dollar.
 
Nog betere papieren heeft de markt voor telecommunicatieservices in de Aziatische regio buiten Japan. De bestedingen hieraan zullen dit jaar naar verwachting met 20,6 procent toenemen naar 161 miljard dollar. Deze groei is onder meer te danken aan de verdere uitrol van breedbandservices en van derde generatie draadloze netwerken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-02T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.