Managed hosting door True

Chipproducenten bundelen productiekrachten

 

Elf grote Japanse chipproducenten overwegen een innige samenwerking bij de productie van nieuwe generatie chips.

Dit blijkt uit berichten in de Japanse zakenkrant Nihon Kaizai Shimbun. Tot de deelnemende partijen behoren chipgiganten als Toshiba, Fujitsu, Hitachi en Nec. Volgens de berichten werken de elf aan plannen om volgend jaar een fabriek voor derde generatie chips te starten. Tot dusverre werkten Japanse chipbedrijven alleen samen op het gebied van onderzoek en ontwikkeling.
 
De onderhandelingen over de details van de vergaande samenwerking gaan in het voorjaar van start. Zoals bekend kampen de Japanse chipproducenten al sinds enige tijd met grote verliezen. Daardoor is het voor de afzonderlijke bedrijven steeds moeilijker om alleen de noodzakelijke investeringen op te brengen voor de productie van nieuwe generatie chips. Intussen dreigen de Amerikaanse en Zuid-Koreaanse concurrenten deze nieuwe markten voor zich op te eisen.
 
De nieuwe gezamenlijke fabriek moet vanaf volgend jaar chips met een doorsnede van 0,10 micron of kleiner gaan produceren. Daarbij ligt de nadruk op de fabricage van chips met een grote verwerkingscapaciteit voor het gebruik in digitale televisies en communicatie-apparatuur. De processoren worden onder de eigen merknaam van de diverse Japanse chipbedrijven op de markt gebracht.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/151292). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×