Hynix verhoogt prijzen chips weer

Voor de derde keer op rij heeft de Zuid-Koreaanse halfgeleiderproducent Hynix de prijs van zijn geheugenchips verhoogd.

Analisten verwachten dat de prijsstappen van Hynix andere grote geheugenchipspelers zullen aansporen ook hun prijzen te verhogen. Het Amerikaanse Micron Technology, dat momenteel met Hynix in gesprek is over een mogelijk alliantie, zegt af te wachten hoe de markt op de prijsverhogingen van Hynix reageert. Vallen ze goed, dan overweegt ook Micron een verhoging van zijn chipprijskaartjes.
 
Ook het Duitse Infineon en het Zuid-Koreaanse Samsung, de grootste producent van dram's wereldwijd, overwegen in het kielzog van Hynix de prijzen op te krikken. Beide concerns kunnen de extra opbrengsten daarvan goed gebruiken, nadat ze als vlaggenschepen van de chipindustrie het afgelopen jaar klap op klap hebben opgelopen. Maar sommige analisten waarschuwen voor een te groot optimisme. Zij wijzen erop dat de vraag in de belangrijkste geheugenchipsectoren, zoals die van de personal computers, nog steeds erg zwak is.
 
Hynix heeft de prijzen van zijn dram-chips deze week met maar liefst 30 procent verhoogd, na een tweetal kleinere prijsverhogingen in december.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-03T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.