Managed hosting door True

Motorola: Halfgeleiderproductie naar China

 

Motorola Semiconductor, de halfgeleidertak van het Amerikaanse Motorola, schrapt ongeveer de helft van de banen in zijn Hongkongse productiefaciliteit

De maatregel is onder meer bedoeld om kosten te besparen. Motorola gaat een deel van de productie in Hong Kong overbrengen naar Maleisië en China, bij uitstek lage lonenlanden in de Aziatische regio. In Hong Kong gaat Motorola zich voornamelijk concentreren op onderzoek en de ontwikkeling van producten met een hoge toegevoegde waarde.
 
De herstructurering die Motorola in de Aziatische regio doorvoert, past in de nieuwe strategie van het concern. Daarbij sluit Motorola in rap tempo oude fabrieken, om zich meer te kunnen concentreren op de ontwikkeling en productie van geavanceerde technologie.
 
Volgens Motorola wil het zich qua productie sterk gaan concentreren op China. Voor de komende vijf jaar is daarvoor een bedrag gereserveerd van 6,6 miljard dollar. De fabriek in Hong Kong blijft wel het centrum van de halfgeleideractiviteiten van Motorola in het Verre Oosten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/151368). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×