Motorola: Halfgeleiderproductie naar China

Motorola Semiconductor, de halfgeleidertak van het Amerikaanse Motorola, schrapt ongeveer de helft van de banen in zijn Hongkongse productiefaciliteit

De maatregel is onder meer bedoeld om kosten te besparen. Motorola gaat een deel van de productie in Hong Kong overbrengen naar Maleisië en China, bij uitstek lage lonenlanden in de Aziatische regio. In Hong Kong gaat Motorola zich voornamelijk concentreren op onderzoek en de ontwikkeling van producten met een hoge toegevoegde waarde.
 
De herstructurering die Motorola in de Aziatische regio doorvoert, past in de nieuwe strategie van het concern. Daarbij sluit Motorola in rap tempo oude fabrieken, om zich meer te kunnen concentreren op de ontwikkeling en productie van geavanceerde technologie.
 
Volgens Motorola wil het zich qua productie sterk gaan concentreren op China. Voor de komende vijf jaar is daarvoor een bedrag gereserveerd van 6,6 miljard dollar. De fabriek in Hong Kong blijft wel het centrum van de halfgeleideractiviteiten van Motorola in het Verre Oosten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-07T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.