Samsung hoopt op winst over eerste kwartaal

De grootste producent van geheugenchips ter wereld, Samsung, rekent er op dat zijn dram-activiteiten over het eerste kwartaal van dit jaar weer winstgevend zijn.

Na een jaar met zware verliezen in de sector geheugenchips, kan het nieuws dat de grootste dramproducent op de drempel van winstgevendheid staat, tot een opsteker voor de gehele branche leiden. Een gevolg daarvan kan zijn dat de spotprijzen voor 128 MB sdram's weer rond de 3,60 dollar gaan schommelen. Dit is volgens de meeste analisten het niveau waarop geheugenchipleveranciers weer winst kunnen gaan maken.
 
Vanwege de recente reeks prijsverhogingen van de Zuid-Koreaanse halfgeleiderproducent Hynix, waren er al indicaties dat de markt voor geheugenchips langzaam uit het dal omhoog kroop. Ook Samsung en het Duitse Infineon, zouden overwegen in het kielzog van Hynix de prijzen op te krikken. Beide concerns kunnen de extra opbrengsten daarvan goed gebruiken, nadat ze als vlaggenschepen van de geheugenchipindustrie het afgelopen jaar klap op klap opliep.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-08T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.