HP en Deloitte sluiten service-alliantie

HP en Deloitte Consulting hebben een wereldwijde alliantie gevormd voor de levering van software en services aan klanten in de industriële sector.

Volgens Hewlett-Packard maakt de overeenkomst onderdeel uit van een bredere strategie om via de samenwerking met uiteenlopende partners in verschillende sectoren totaaloplossingen te kunnen bieden. De samenwerking die HP al heeft met het adviesconcern PricewaterhouseCoopers (PwC) op het terrein van verticale industriële oplossingen, voor bijvoorbeeld de vliegtuigindustrie, blijft gewoon voortbestaan. Daarnaast tekende Hewlett-Packard vorig jaar mei een samenwerking met adviesorganisatie Accenture op het terrein van enterprise resource planning (erp).
 
HP levert binnen de deal met Deloitte zijn Netaction productie managementsoftware. Volgens het computerconcern zijn er al enkele omvangrijke contracten getekend, waaronder met het levensmiddelenconcern Nestlé.
 
Hewlett-Packard probeert in het wereldwijde servicegeweld op te boksen tegen marktleider IBM Global Services en EDS. Via de eventuele aanstaande overname van Compaq en daarmee van Compaq Global Services kan HP zijn jaaromzet uit it-services opkrikken naar veertien miljard dollar. Daarmee zou het wereldwijd de derde plaats van it-servicebedrijven innemen, hoewel nog op redelijke afstand van EDS (18,5 miljard dollar omzet) en IBM Global Services (veruit marktleider met 31,6 miljard dollar omzet).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-15T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.