Staten eisen inzicht in Windows-broncode

De negen Amerikaanse staten die tegenover Microsoft staan in de antitrustzaak, hebben inzicht geëist in de broncode van het Windows-besturingssysteem

Volgens de advocaten van de staten is het noodzakelijk dat zij precies kunnen nagaan wat het 'binnenste' van Windows bevat, om zodoende Microsofts bewering te kunnen verifiëren dat een gestripte versie van het besturingssysteem niet functioneert.
 
De staten hadden eerder geëist dat Microsoft een 'uitgekleedde' versie van het Windows besturingsysteem zou moeten leveren, zonder direct gekoppelde programma's als de internetbrowser Explorer. Volgens de advocaten kan de rechtszaak niet tot een rechtvaardig vervolg komen, als alleen Microsoft inzicht heeft in de essentie, namelijk de broncode van Windows.
 
Tot dusverre heeft Microsoft een tweetal verzoeken van de negen staten om de broncode te onderzoeken, naast zich neer gelegd.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-14T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.