Overname Hynix door Micron weer dichterbij

De geheugenchipproducenten Micron en Hynix hebben dit weekend constructief onderhandeld over een overname. Toch hebben de schuldeisers van Hynix het laatste woord.

Het Amerikaanse Micron Technology wil voor vier miljard dollar zijn met schulden overladen Koreaanse branchegenoot Hynix overnemen. Indien deze nummer twee en drie in de geheugenchipmarkt samen zouden gaan, wordt het eveneens Koreaanse Samsung voorbijgestreefd als marktleider. De overname heeft echter nogal wat voeten in de aarde. De onderhandelingen duren al vele maanden en zijn verschillende keren onderbroken. Afgelopen weekend zijn de twee partijen echter een stuk dichter bij elkaar gekomen.
 
Volgens ingewijden hebben de gesprekken in de VS weliswaar nog niet geleid tot definitieve overeenstemming, maar waren ze een stuk constructiever dan eerdere onderhandelingen. Het overnameproces zou nu zo'n beetje in de laatste fase terechtgekomen zijn.
 
Echter, al zouden Micron en Hynix het samen eens worden, de schuldeisers van het Koreaanse bedrijf hebben het laatste woord. Zij komen deze week in Seoul bij elkaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-18T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.