Motorola verwacht groeiherstel in 2003

Motorola verwacht dat de markt voor draadloze netwerkapparatuur zich in de tweede helft van dit jaar zal herstellen, gevolgd door een geringe groei in 2003.

"We verwachten dat de telecomindustrie weer mag reken op een groei van de afzet in 2003", aldus Adrian Nemneck, president van Motorola's wereldwijde divisie voor telecommunicatie-oplossingen tegenover persbureau Reuters. Over 2001 is de markt voor telecomapparatuur gekrompen met 0,3 procent. In totaal zal de markt dit jaar volgens Nemneck krimpen met circa 10 procent. Deze negatieve groei steekt schril af tegen de 20 procent die de industrie in en voor 2000 noteerde.
 
Volgens Nemneck moet de belangrijkste oorzaak van de stagnatie worden gezocht in de wereldwijde economische vertraging. Maar hij wijst ook op de vertraging in de aanleg van derde generatie mobiele netwerken in Europa. "Er is op deze markten nog geen stimulans aanwezig om nieuwe derde generatie mobiele telefoons aan te schaffen, omdat de laatste versie van gsm (gprs) nog maar mondjesmaat wordt omarmd." Pas als op dat terrein een massale doorbraak komt, gevolgd door de komst van de 3g-netwerken, verwacht Nemneck een snellere groei van de vraag naar telecomonderdelen en -producten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-19T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.