Integratie HP/Compaq wacht niet op ja-woord

De aanstaande fusiepartners HP en Compaq wachten het definitieve ja-woord niet af bij het verder ineenschuiven van hun activiteiten.

Volgens de beide ceo's - Carly Fiorina van Hewlett Packard en Michael Cappellas van Compaq - gaan de beide bedrijven 'aggresief ' door met het integratieproces, ook al is de officiële teling van de aandeelhoudersstemmen nog niet afgerond.
 
In een schriftelijke verklaring aan de Securities and Exchange Commission (Sec) verklaarden de beide topmanagers dat het stopzetten van de integratie 'gewoonweg geen optie is'. Volgende week krijgen de medewerkers van beide concerns te horen hoe de nieuwe managementstructuren eruit komen te zien, en welk selectieproces het management gaat toepassen bij het invullen van de functies bij de nieuwe joint venture.
 
Ondertussen meldt The Wall Steet Journal dat de strijd rond de HP/Compaq-fusie wel degelijk een negatief effect heeft gehad op de dagelijkse operatie bij beide concerns, hoewel dat door de beide partners met klem wordt ontkend. De Amerikaanse zakenkrant haalt een rapport aan van de zakelijke klantenafdeling van HP waarin wordt vermeld dat de verkoop van hardware de afgelopen maand 19 procent lager is uitgevallen dan over dezelfde periode vorig jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-28T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.