IBM: Grootste supercomputerdeal ooit

IBM heeft een contract getekend voor wat nu geldt als de grootste supercomputerdeal ooit. Er is een bedrag van 224 miljoen dollar mee gemoeid.

Volgens de overeenkomst levert IBM de rekenkracht van een 2572-processor-machine aan het Amerikaanse meteorologisch instituut, de National Weather Service (NWS). Over ruim een jaar moet het systeem de NWS-voorspellingen berekenen die worden verspreid via Accuweather, The Weather Channel en andere media.
 
Dankzij de enorme rekenkracht van het systeem, kan er meer data worden ingevoerd en kunnen de resoluties van de gehanteerde modellen worden opgevoerd. Daardoor zijn meer nauwkeurige voorspellingen mogelijk en wordt het eenvoudiger om vooruitzichten 'op maat' te leveren. Het nieuwe systeem zal zo'n 700 miljard berekeningen per seconde kunnen uitvoeren. Het huidige systeem waarmee de NWS werkt (ook van IBM), kan 150 miljard berekeningen per seconde aan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-03T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.