Powerbuilder ondersteunt .Net in vier fasen

Sybase gaat zijn ontwikkeltool Powerbuilder geschikt maken voor ondersteuning van .Net-producten. In vier fases groeit Powerbuilder naar volledige uitwisselbaarheid met het .Net-platform.

Op de jaarlijkse gebruikersbijeenkomst van Sybase in Californië is de beschikbaarheid van de beta-versie van Powerbuilder 9.0 aangekondigd. Tegelijkertijd is aangegeven welke strategie Sybase voor heeft met .Net.
 
De eerste fase geldt voor webdienstenondersteuning. Er is een xml-datawindow toegevoegd aan Powerbuilder 9.0 dat direct data importeert van een xml-document en data die van welke databron dan ook is betrokken, bewaart als een volledig xml-document.
 
In de tweede fase komen er DataWindow.Net- en DataStore.Net-mogelijkheden om toegan tot data mogelijk te maken, ook voor niet-Powerbuilder applicaties en via elke .Net-taal. De derde fase moet het ontwikkelaars mogelijk maken om bestaande code voor bedrijfsapplicaties om te zetten naar de .Net-omgeving. De laatste fase brengt componenten van het .Net-framework naar de Powerbuilder IDE; ontwikkelaars kunnen dan binnen Powerbuilder .Net-gebaseerde objecten maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-09T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.