Agere ontslaat vierduizend mensen

Amper geheel los van moeder Lucent heeft Agere Systems besloten vierduizend mensen te ontslaan en geen optische componenten te maken. De operatie moet juni 2003 zijn afgerond.

Op 1 juni 2002 is Agere geheel op eigen benen komen te staan en is de navelstreng met Lucent Technologies doorgesneden. Thans heeft de onderneming 11.200 medewerkers.
 
Volgens het martkonderzoeksbureau RHK dalen de omzetten in de optische componenten industrie van zeven miljard dollar in 2000 naar ongeveer 2,3 miljard in 2002. De oorzaak is de dramatische slechte toestand van de telecomindustrie. Voor Agere is dit reden helemaal uit dit segment te stappen.
 
"We vormen Agere om tot een vooraanstaand leverancier van geïntegreerde schakelborden voor de communicatie- en computerindustrie, omdat die de beste vooruitzichten hebben op de lange termijn", zegt John Dickson, president en ceo van Agere. "Terwijl we de markt van optische componenten verlaten, zullen we er zorg voor dragen dat we onze klanten in die sector tijdens de overgang volledig blijven ondersteunen."
 
Tegelijkertijd gaat Agere een aantal fabrieken proberen te verkopen en concentreert het zijn eigen productie in de faciliteit in Orlando, Florida. Deze operatie moet eind september 2003 zijn afgerond. De staffuncties en onderzoek en ontwikkeling blijven in het centrale kantoor (campus) te Allentown in Pennsylvania.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-15T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.