Tegenvallend Autodesk ontslaat personeel

De nettowinst van de Amerikaanse softwarebouwer Autodesk is over het fiscaal tweede kwartaal met 39 procent gekelderd.

Autodesk, dat met name bekend is vanwege zijn softwarepakket AutoCAD, had al eerder gewaarschuwd voor een mogelijke scherpe terugval van het nettoresultaat. Nu blijkt dat het softwarebedrijf genoegen moet nemen met een winst van 11,8 miljoen dollar, tegen een nettowinst van 19,2 miljoen dollar over dezelfde periode vorig jaar. De omzet kwam uit op 211,4 miljoen dollar, 8 procent lager dan de 231,4 miljoen dollar over dezelfde periode vorig jaar.
 
Autodesk ziet zich genoodzaakt te bezuinigen en is daarom van plan 250 medewerkers, ofwel 7 procent van het totale personeelsbestand, te ontslaan. De softwaremaker neemt daartoe over het lopende kwartaal een last van 12,5 miljoen dollar. Eind januari had AutoDesk in totaal 3646 medewerkers in dienst.
 
Op korte termijn verwacht Autodesk geen snelle verbetering van de resultaten. De verwachtingen voor het hele fiscaal boekjaar zijn dan ook naar beneden bijgesteld. Het bedrijf rekent nu op en omzet tussen de 860 en 900 miljoen dollar, terwijl eerder nog was gerekend op inkomsten tussen de 950 miljoen en 1 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-16T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.