IBM en Borland samen tegen Visual Basic

IBM en Borland gaan samenwerken om Visual Basic-ontwikkelaars over te halen naar het ontwikkelplatform van Borland voor Windows en Linux over te stappen. Big Blue hoopt meer DB2 te verkopen.

IBM gaat 30 dagen probeerversies van Borlands Delphi Studio Architect,m C++ Builder Enterprise en Kylix Enterprise bundelen met de jongste versie van DB2 Universal Developer's Edition en Personal Edition. Borland komt met een gelijksoortige bundel: DB2 Universal Developer's Edition met Delphi Studio Architect and Enterprise, C++ Builder Enterprise en Kylix.
 
Big Blue hoopt gebruik te maken van de overstap van Microsoft naar een andere technologie: van Visual Basic naar Visual Basic.Net. De gedachte is ontwikkelaars warm te laten lopen over te stappen op ontwikkeltools die breder zijn dan alleen het Windows-platform. IBM zou daarmee met zijn database DB2 een voet tussen de deur krijgen bij kleinere ontwikkelbedrijfjes die gewoonlijk tegen Microsoft SQL aan programmeren.
 
Met Borlands gereedschap kunnen ontwikkelaars in dezelfde omgeving applicaties schrijven voor Windows en Linux.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik gebruik Delphi al sinds het begin (ergens begin 93 dacht ik) en ik heb sowieso nooit begrepen waarom mensen de moeite nemen in Visual Basic te programmeren. Al die zaken waar Microsoft nu zo hoog mee van de toren blaast zoals bijv. de "eindelijk toegevoegde" try except fout afhandeling zit al vanaf het begin, dus bijna 10 jaar, gewoon in Delphi. Evenzo met overerving en dat soort zaken. Microsoft doet het nu voorkomen alsof ze het wiel hebben uitgevonden maar in feite lopen ze 10 jaar achter de feiten aan. Met de nieuwe dotNET omgeving moet het uiteindelijk mogelijk worden applicaties te "kopieren" zodat de uitrol erdoor wordt vereenvoudigd. Geen gezeur meer met de Registry en de vervuiling daarvan.... Big Deal !! Dit kan ik al jaren in Delphi, compileer de zaak tot een exe, zet het op een flop, geef het vervolgens aan iemand die met de applicatie moet werken en voila ! klaar is Kees.....
Visual Basic, weg ermee!

Je kunt altijd nog de personal versie van delphi en de open editie van kylix downloaden.

"30 dagen probeerversies" .. dat schiet lekker op; dan heb je de tijd niet om 't produkt (en de taal) te leren kennen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-19T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.