SAP gaat zelf eigen software implementeren

De Global Custom Development Services Organization is de divisie van SAP die bij grote klanten zelf de bedrijfssoftware gaat implementeren. "Onze klanten vragen om meer betrokkenheid", aldus ceo Hasso Plattner.

De softwareleverancier maakt de oprichting van de divisie bekend tijdens de e-business conferentie Sapphire in Lissabon. De afdeling is ontstaan uit samenvoeging van SAP's Strategic Development Projects en het SAP Global Solution Center. Het bedrijfsonderdeel telt momenteel vijfhonderd mensen.
 
Volgens Plattner worden implementaties van de bedrijfsbrede software binnen ondernemingen - en in toenemende mate binnen ketens van bedrijven - steeds ingewikkelder. Hulp van 'de makers van de software' blijkt dan geboden. Hij wees er bovendien op dat de kennis die tijdens implementatieprojecten worden opgedaan, direct kan worden doorgesluisd naar de eigen R&D-afdeling.
 
Voor bijvoorbeeld de van oorsprong Zweedse concurrent Intentia is de directe koppeling tussen implementatie en R&D van meet af aan reden geweest om altijd zelf de erp-software bij klanten te implementeren.
 
Overigens benadrukte Plattner dat hij niet van plan is zelf een systeemintegrator te worden. "We zijn en blijven een softwarehuis."
 
Door zelf het heft in handen te nemen, stelt SAP zich minder afhankelijk op van systeemintegratoren die moeite hebben SAP-deskundigen te vinden. Mede door dit gebrek aan kennis lopen projecten vaak uit budget en tijdsplanning, hetgeen een negatieve indruk doet ontstaan van SAP-software.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-09T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.