Nog geen herstel markt chipmachines

De branchevereniging Semiconductor Equipment and Materials International (Semi) ziet pas op zijn vroegst eind 2003 een herstel van de markt voor chipmachines.

Volgens A. Zafiropoulo, voorzitter van de branchevereniging en ceo van Ultratech Stepper, is er slechts een kleine kans dat de markt voor halfgeleiders halverwege 2003 of nog eerder aantrekt, waarna de markt voor chipmachines kan volgen. "Dit is de moeilijkste overgang waarin deze industrie zich ooit bevonden heeft", aldus de Semi-voorzitter. De internationale branchevereniging houdt momenteel een conferentie in Taiwan.
 
Research-directeur E. Schumann van de organisatie voorziet maximaal 3 procent groei voor de chipindustrie in 2002. Hij verklaart de terughoudendheid in kapitaalinvesteringen van chipfabrikanten uit het beperkte zicht op de markt. "Men investeert niet veel omdat er geen garantie is dat er ook vraag is naar de producten."
 
Op korte termijn is de hoop gevestigd op een herstel van de markten in de VS, Europa en Japan, maar op langere termijn wordt veel verwacht van de groeiende koopkracht van consumenten in opkomende markten als China, India en Rusland, zo wordt gezegd op de conferentie in Taiwan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-20T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.