Peregrine wil geld zien van Andersen

Peregrine Systems claimt ruim 25 miljoen dollar van zijn vroegere accountant Andersen, omdat deze heeft gefaald de fouten te zien in de boekhouding die tot de ondergang van Peregrine hebben geleid.

Tegelijk heeft de leverancier van software voor het beheer van bedrijfsmiddelen, in de breedste zin des woords, bescherming tegen een naderend faillissement (chapter 11) aangevraagd.
 
In april van dit jaar ontsloeg Peregrine Systems zijn accountant Andersen, nadat een interne controle uitwees dat in de periode april 1999 tot eind 2001 voor ongeveer 250 miljoen dollar te veel aan omzet was geboekt. De opvolger van Andersen, KPMG, is eind mei door Peregrine aan de kant gezet, waarna deze accountant de Securities and Exchange Commission (SEC) inlichtte. De huidige ceo van Peregrine, Gary Greenfield: "Als Andersen zijn controletaken goed had uitgevoerd, zoals de directie veronderstelde, dan had de directie op tijd actie kunnen ondernemen om de boel vlot te kunnen trekken."
 
Peregrine onderstreept nu in een stabiele, financiële toestand te verkeren en zich te richten op ondersteuning van haar klanten. Greenfield zegt dat er niet nog meer ontslagen zullen volgen. In juni was het personeelsbestand van 2800 mensen als gehalveerd en zijn er enkele kantoren gesloten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-23T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.