Oracle weer in strijd met Lotus en Exchange

Maandag kondigt Oracle de beschikbaarheid aan van zijn Collaboration Suite. Hoewel in de eerste plaats bestaande Oracle-klanten als potentiële gebruiker gezien worden, betekent het nieuwe pakket toch een aanval op de marktposities van Microsoft en IBM.

De markt voor zogeheten 'collaboration software' was vorig jaar 1,6 miljard dollar waard, en groeit gestaag. Koplopers in de markt zijn IBM met zijn Lotus-producten Notes en Domino, en Microsoft met de Exchange e-mail-software. Ook Novell pikt met Groupwise een graantje van deze markt mee. Van de 210 miljoen gebruikers die IDC vorig jaar telde, zit 40% op Microsoft-producten. IBM is goed voor 35 procent, terwijl er nog 16 procent over bleef voor Novell.
 
Oracle prijst zijn Collaboration Suite aan als zijnde goedkoper en beter beveiligd dan die van zijn concurrenten. Het bedrijf groepeert binnen het nieuwe pakket zowel bestaande producten als nieuwe spullen. Zo is de kalendersoftware afkomstig van het recent overgenomen Steltor. De Oracle Files software is dan weer een nieuwe versie van het Internet File System dat enkele jaren geleden werd aangekondigd en dat toen aangeprezen werd als een vervanging voor het Windows File System.
 
Oracle zegt nu al een aantal klanten te hebben voor de software, ondermeer Fujitsu Siemens, Wachovia Bank en Cisco. Ook eerder beschikte Oracle al over een groupware-product, InterOffice genaamd. Dat product werd echter drie jaar geleden uit de markt gehaald.
 
Recent kondigde ook IBM nieuwe versies aan van hun Lotus Notes en Domino. Daarbij legde IBM vooral de nadruk op de kostenbesparende effecten van de software. Microsoft onthult volgende week meer informatie over de nieuwe versies van Outlook en Exchange.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.