Hardwaremerken scoren goed in Engeland

Engelse it-gebruikers zijn het meest te spreken over leveranciers van hardware. Softwarebouwers en dienstverleners staan daarentegen slecht aangeschreven.

Dit blijkt uit een onderzoek van het Britse bureau Imagetrak onder de lezers van het vakblad Computing. Van de hardwareleveranciers scoort er geeneen onder de 60 procent. AMD is topper bij algehele prestatie (86 procent) Sun en IBM komen als meest betrouwbaar over (84 procent) en Intel voert de lijst aan als het op integratie aankomt (82 procent).
 
Bij de telecom- en netwerkaanbieders staan ook de hardwareleveranciers het hoogst aangeschreven. Cisco en 3Com voeren bij algehele prestatie, betrouwbaarheid en integratie de boventoon (ver boven de 80 procent). Zwakke broeders zitten voornamelijk in de telecomaanbiedershoek. British Telecom staat bijvoorbeeld op alle fronten het laagst.
 
Over de it-dienstverleners en softwareleveranciers zijn de Britse gebruikers aanmerkelijk minder tevreden. Accenture en Cap Gemini komen er met 27 procent maar bekaaid af als het gaat om het leveren van waar voor het geld. In de softwarehoek gaat veel waardering uit naar Red Hat (80 procent algehele prestatie), wordt IBM als betrouwbaarste partner gezien (88 procent) en scoren Microsoft en HP goed met integratie (70 procent). Veel van de softwareleveranciers presteren echter maar matig tot gemiddeld. Siebel bijvoorbeeld staat in vier van de vijf vastgestelde categorieën op de laatste plaats en Microsoft en Computer Associates zitten slecht als het gaat om algehele prestatie en ondersteuning.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-09T00:00:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.