Siebel kiest naast .Net ook voor Java

Softwareproducent Siebel breidt zijn ondersteuning uit voor het Java-platform. De crm-leverancier kondigde begin deze week ondersteuning voor Microsofts concurrerende .Net-platform aan.

Analisten deden de aankondiging van Microsoft, over de strategische alliantie met Siebel, af als 'geen nieuws'. De twee werken namelijk al geruime tijd samen, waarbij de crm-leverancier (klantenrelatiebeheer) de Active X-technologie van de Windows-producent goed ondersteunt. Vandaar naar .Net zou een relatief kleine stap zijn.
 
Nu benadrukt Siebel dat het geen enkelvoudige keuze heeft gemaakt. Dit doet het met de aankondiging dat het J2EE (Java 2 Enterprise Edition) Connectors ondersteunt. Deze software verbindt bestaande applicaties op relatief eenvoudige wijze met het e-Business Applications-pakket van Siebel. Tot op heden moesten ontwikkelaars van Java-programmatuur hun software aanpassen aan de api's (application programming interfaces) van Siebels pakket.
 
De samenwerking met Microsoft voor diens .Net-platform omvat integratie tussen Siebels e-Business-software en Microsofts transactieprotocol Biztalk Server, het aanstaande Windows .Net Server 2003, databank SQL Server, berichtenprogrammatuur Exchange Server, desktopapplicatiepakket Office en ontwikkelpakket Visual Studio.Net.
 
De twee softwareleveranciers doen dan ook aan gezamenlijke ontwikkeling, promotie, verkoop en klantenondersteuning. De samenwerking stamt oorspronkelijk uit 1998.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.