Herleving ict-markt komt op 21 juni 2003

Bedrijfsleiders zijn tegenwoordig voorzichtig met voorspellingen over wanneer de markt opleeft. Niet Brian Halla, ceo van National Semiconductor. Tijdens zijn keynote op Comdex voorspelde hij een opleving volgend jaar op 21 juni.

Halla toonde zich een ware showman tijdens zijn keynote. Hij zette mathematische modellen, neuronale netwerken en historische patronen in om de herleving van de industrie te voorspellen. Overigens was de man wel voorzichtig: in een eerste scenario kwam een datum in april te voorschijn, maar het uitbreken van een oorlog in Irak vertraagde de herleving met twee maanden. En zoals verwacht kon worden van de ceo van National Semiconductor, zijn het de microprocessoren die de markt zullen aanzwengelen. "Wat microprocessoren nu doen is nog maar het tipje van de ijsberg", zegt Halla.
 
Halla baseert zijn optimisme op het feit dat chipbakkers er telkens weer in slagen de processoren kleiner en krachtiger te maken, en de neiging van ontwikkelaars om nieuwe producten met internet te laten communiceren. Als voorbeeld van een dergelijke toepassing verwees Halla naar een bedrijf dat camera's maakt die de omvang hebben van een pil. Indien die ingeslikt wordt, kunnen gedurende zes uur twee foto's per seconde gemaakt worden van het verteringsstelsel.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-20T00:00:00.000Z José Delameilleure
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.