Gates treedt verder terug bij Microsoft

Bill Gates stopt met zijn dagelijkse werkzaamheden bij Microsoft. Hij draagt de komende twee jaar steeds meer werkzaamheden over aan anderen, zodat hij in 2008 met al zijn fulltime werkzaamheden kan stoppen.

De oprichter van de softwaregigant gaat vanaf juli 2008 meer tijd wijden aan de Bill and Melinda Gates Foundation, een liefdadigheidsorganisatie. Gates blijft wel betrokken als voorzitter en adviseur bij Microsoft. Zijn taken als chief software architect worden overgenomen door chief technical officer Ray Ozzie. Graig Mundie neemt zijn werk van chief research and strategy officer neemt over. Steve Balmer blijft ceo van het bedrijf.

Volgens Gates was het geen makkelijk besluit: “Maar ons bedrijf en het leiderschap zijn nog nooit zo sterk geweest. Microsoft is goed gepositioneerd voor succes in de komende jaren”, aldus Gates.

Bill Gates richtte in 1975 samen met partner Paul Allen Microsoft op. Onder zijn leiding werd het bedrijf de grootste producten van software. Microsoft heeft inmiddels 63 duizend mensen in dienst en boekt een jaarlijkse omzet van meer dan veertig miljard dollar. Gates trad in 2000 al terug als ceo van het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-06-16T09:22:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.