Breedbandtoegang VS neemt langzaam toe

Het aantal Amerikanen dat gebruik kan maken van een breedband internetverbinding neemt gestaag toe.

Volgens de laatste metingen van de Federal Communications Commission (FCC) was medio vorig jaar 7 procent van de Amerikaanse huishoudens aangesloten op breedband, tegen 4,7 procent begin 2001. In absolute aantallen tellen de VS inmiddels 9,6 miljoen abonnees van hoge snelheid internetservices. Relatief gezien liggen de VS nog aanzienlijk achter op de breedbanddichtheid in een aantal Europese landen.
 
Hoewel de FCC een aanzienlijke toename van het aantal breedbandabonnees meldt, signaleren critici dat er nog steeds een grote kloof bestaat tussen de stedelijke en landelijke gebieden en tussen rijke en arme huishoudens. Het gebruik van breedband ligt in de steden bijna twee keer zo hoog als op het platteland. En de gezinnen die minder dan gemiddeld 25 duizend dollar verdienen, maken drie keer zo weinig gebruik van snel internet als de gezinnen met een gemiddeld inkomen boven de 75 duizend dollar.
 
De FCC streeft met de uitbouw van de breedbandinfrastructuur naar een gebruik door zoveel mogelijk Amerikanen. Maar critici vrezen dat vanwege economische redenen uiteindelijk slechts 30 procent van de bevolking toegang krijgt tot snel internet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-11T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.