Getronics richt blik op Europese grote drie

Getronics wil zijn activiteiten in Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland verder uit te breiden.

Dit blijkt uit berichten van de it-nieuwsdienst Computerwire. De expansieplannen volgen op de omzetting van een schuld van 295 miljoen euro in aandelen. Getronics heeft daarmee zijn belans weer gedeeltelijk op orde gebracht. Wat resteert is een convertibele schuld van 554 miljoen euro en een lange termijnschuld van 350 miljoen euro.
 
Volgens financieel directeur Jan Docter van Getronics gaat het it-bedrijf zich nu concentreren op het verbeteren van de operationele prestaties en de cash flow. Daarbij hoort tevens de uitbouw van de kritische massa van Getronics buiten Nederland, in de drie grootste Europese landen. Eind vorig jaar wist Getronics in Groot-Brittannië een drie jaar durend contract, met een waarde van 90 miljoen euro, met de Barclays-bank binnen te slepen. Daarbij gaat het om het onderhoud van 45 duizend werkstations, achtduizend servers en ongeveer drieduizend geldautomaten.
 
Vorig jaar november stelde Getronics de winstverwachting voor 2001 met 20 procent naar beneden bij. Daarnaast meldde het bedrijf dat er wereldwijd duizend banen zouden verdwijnen, waaronder in de VS. Volgens de automatiseerder zijn de maatregelen nodig vanwege de verslechtering in het algemeen economisch klimaat, met name vanaf de maand september. Bij de presentatie van de halfjaarcijfers medio augustus, ging Getronics nog uit van een winst over 2001 van 210 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-03T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.