It-projecten kosten teveel tijd en energie

De meerderheid van de it-projecten neemt meer energie en meer tijd in beslag dan gepland.

Dit blijkt uit een onderzoek van het application mining bedrijf Cast onder 187 it-projectmanagers- en ontwikkelaars in Europa. De respondenten noemen als belangrijkste oorzaken van de vertragingen de complexiteit van de gedistribueerde applicaties en het slechte kennisbeheer.
 
Ruim de helft van de managers en ontwikkelaars geeft aan dat 25 tot 50 procent van de it-projecten meer werk met zich mee brengen dan aanvankelijk was gepland. Ruim een kwart verklaart dat 50 tot 75 procent van de projecten te lang duurt. Behalve op de complexiteit van de systemen en het slechte kennisbeheer, wordt als oorzaak van de vertragingen tevens gewezen op managementwijzigingen tijdens de looptijd van het project en een gebrekkige communicatie tussen de teamleden.
 
Daarnaast klagen de it-projectmanagers en -ontwikkelaars over onbegrip van het hogere management. Ongeveer 58 procent geeft aan dat de bedrijfstop geen idee heeft van de invloed die de door hen gewenste veranderingen heeft op de werkdruk van het projectteam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-03T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.