Hostingmarkt mag rekenen op forse groei

De Europese applicatie hostingmarkt groeit de komende vier jaar met 460 procent naar 3,8 miljard dollar

Dat blijkt althans uit cijfers van het Amerikaanse onderzoeksbureau Infonetics Research. In 2001 bedroeg de omvang voor deze services nog 678 miljoen dollar. Wereldwijd zal de groei van de applicatiehostingmarkt tegen 2005 volgens het researchbureau 371 procent bedragen.
 
Op het eerste gezicht lijken de cijfers van Infonetics nogal aan de optimistische kant. Over het afgelopen jaar viel de groei in de markt voor hethosten van applicaties - eerder nog bestempeld als dé groeisector in de it met de opkomst van onder meer application service providers (asp's) - immers fors tegen. Tegelijkertijd gingen vele bedrijven die in dehostingmarkt actief waren, zoals het Amerikaanse Exodus, kopje onder.
 
Maar de analisten van Infonetics zien beveiligingsoverwegingen als een belangrijke drijfveer voor bedrijven om op steeds grotere schaal methostingbedrijven in zee te gaan. Bovendien bespeurt het onderzoeksbureau een groeiende bereidheid onder Europese ondernemingen om over te gaan opmanaged network services.Het beschouwt deze bereidheid als katalysator voor de verwachte sterke groei in de markt voorhosting-applicaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-07T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.