Zakelijke ict-markt groeit enkele procenten

De Nederlandse zakelijke ict-markt mag dit jaar rekenen op een maximaal herstel van 4,5 procent.

Dit blijkt uit het rapport IT Market Outlook van onderzoeksbureau Heliview Marketingservices. De hardwaremarkt zal volgens de onderzoekers verder dalen met 2,2 procent, hetgeen minder desastreus is dan in 2001 toen het verval 8,8 procent bedroeg.
 
Voor de servicemarkt ligt dit jaar een licht herstel van 1,7 procent in het verschiet en de standaard softwaremarkt zal dit jaar groeien met een percentage rond de 18,3 procent. Heliview wijst er wel op dat de totale voorspelde groei voor de zakelijke ict-markt van 4,5 procent moet worden beschouwd als een maximaal scenario: deze zal eerder lager dan hoger uitvallen.
 
In het onderzoeksrapport memoreert Heliview uitgebreid aan het rampjaar 2001. Met name de hardwaremarkt liep met een daling van 8 procent fikse klappen op, maar ook de servicemarkt zag het resultaat fors dalen: met 7,6 procent. Met name de krimpende opleidings- en trainingsmarkt, evenals de it-consultancy, waren verantwoordelijk voor deze daling. De markt voor standaard softwarepakketten, waaronder voor erp en crm, en besturingssysteem-upgrademarkt voor pc's en middelgrote servers zorgden in 2001 wel voor een stevige groei van rond de 28,5 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-08T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.