Aantal thuis-internetters verdubbeld

Het aantal huishoudens dat in de Europese lidstaten toegang heeft tot het internet, is het afgelopen jaar meer dan verdubbeld van 18 naar 39 procent.

Dit blijkt uit een recente meting van de Europese Commissie. Hoewel er in 2001 dus sprake was van een flinke stijging in het internetgebruik, verwacht de EC dat de groei de komende periode zal afvlakken.
 
Bovendien blijft de internetpenetratie ver achter bij die van de Verenigde Staten. Een van de belangrijkste redenen daarvoor is dat het Europese privé-bezit van personal computers aanzienlijk lager is dan in de Verenigde Staten. In de Europese landen waar het eigen computerbezit wel hoog is, zoals in Nederland en de Scandinavische landen, is het internetgebruik inmiddels toegenomen naar rond de 60 procent.
 
De gemiddelde Europeaan blijkt volgens het rapport van de Europese Commissie eerder op het werk dan thuis het internet op te gaan. In bedrijven met meer dan 10 medewerkers is het gebruik van het internet toegenomen tot 90 procent. Volgens de EC kan een van de redenen daarvoor zijn dat de kosten voor een eigen internetverbinding in de VS gemiddeld lager liggen dan in Europa.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

P.S. op onduidelijkheid in mijn voorgaande reactie:
Ik had moeten toevoegen dat onze site zich richt op prive activiteiten van de bezoekers en dat ik juist daarom benadrukte dat men toch veel gebruik maakte van internetfaciliteiten op de werkplek.
Het betreft de site van een stichting die vakantiegidsen verkoopt voor verblijf op milieuvriendelijke vakantieaccommodaties, met name diervriendelijke en ecologische boerderijen in geheel Europa. De gidsen worden geproduceerd in samenwerking met internationale uitgeverijen, maar ook b.v. ANWB.

Nederlandse cijfer internetbezoek vanaf werkplek en/ thuis
Toevallig had ik onderstaand geschreven als onderdeel van 2 dagen geleden (10 feb 2002) gedistribueerd 6 pagina rapport als bijlage van mijn statistische analyses van het bezoek en verkoopcijfers van onze site:
begin citaat:
"We moeten vooral heel dankbaar zijn voor de ruime aanwezigheid van internetfaciliteiten op de werkplek van veel van onze klanten. Een duidelijke indicator is de stijging van het websitebezoek tijdens de lunchtijd.
Operating Systems als indicator vanaf welke locatie (thuis of werk) onze site bezocht wordt en andere informatie over de technische uitrusting van onze websitebezoekers.
Natuurlijk kan het best zo zijn dat ook thuiswerkers (huismannen en huisvrouwen) of anderen zonder werkplek buiten het woonhuis de lunchtijd gebruiken om onze site te bezoeken.
Echter, als we kijken naar de gebruikte computer operating systems dan zien we dat op werkdagen niet minder dan 7.3 % van de bezoekers gebruik maakt van Windows NT tegenover 0.2 % in het weekend. Windows NT zal men zelden tegenkomen in de privé woning, en ofschoon niet al te veel toch wel af en toe Windows 2000.
Voor Windows 2000 zijn de cijfers 8.4 % tegenover 4.4 % in het week-end.
Zou ik corrigeren voor de tijd van de dag op werkdagen dan zou het percentage van vooral Windows NT maar ook Windows 2000 ongetwijfeld dramatisch stijgen tijdens de werkuren. Niet dat dat alles zegt want de 0.2 % NT gebruikers in het week-end zullen waarschijnlijk nachtwerkers zijn op bedrijfsplekken. (Soms is dat ook duidelijk af te leiden van de herkomstnaam van het netwerk van de bezoeker.)" (eind citaat)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-12T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.