CNV houdt hart vast voor sitebouwers

De vakbond CNV maakt zich ongerust over de toekomstmogelijkheden van websitebouwers. Voor ontslagen web-ict'ers is er nauwelijks ander werk, lijkt het. De sector zelf is minder negatief. De gekte is voorbij, de webontwikkelaars kunnen nu echt aan het werk.

 
Maurice Limmen, onderhandelaar bij de dienstenbond CNV, inventariseert voor een internetbedrijf waarvan hij de naam niet wil noemen de alternatieven voor medewerkers voor wie er geen werk meer is. Volgens Limmen is de vraag naar sitebouwers (degenen die sites ontwerpen en onderhouden) sterk afgenomen: "De medewerkers die eruit moeten bij internetbedrijven komen niet goed meer aan de bak."
 
"Bedrijven hebben de budgetten voor websites flink teruggeschroefd. Als dat je werkterrein is, heb je nu een probleem." De vakbondsman vertelt dat de automatiseerders die bij hem aankloppen soms verbijsterd zijn. Enkele jaren geleden specialiseerden zij zich nog vanuit een brede achtergrond in het maken van webapplicaties, nu lijkt er voor hen geen perspectief meer te zijn.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 15 februari 2002.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-15T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.