Stratus wil gemeentemarkt veroveren

Stratus, leverancier van fouttolerante servers, mikt op een bredere markt met kleinere klanten waaronder ook gemeenten. Dit streven is nu versterkt door de certificering van Stratus' systemen voor X25-communicatie en programmatuur van Centric, dominante speler in de gemeentemarkt.

Het agentschap BPR (Basisadministratie Persoonsgegevens en Reisdocumenten) van het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de Stratus-systemen gecertificeerd voor X25. Dat dataprotocol is nog veel in gebruik bij gemeentelijke toepassingen zoals Piv4all (Persoons Informatie Voorziening) van Centric.
 
Samen met die partner heeft Stratus nu de benodigde papieren om de gemeentemarkt te benaderen. Centric zal de fouttollerante systemen ook actief in de markt zetten. Stratus is al in gesprek met een middelgrote gemeente, waarvan Benelux-directeur Ron Heg de naam nog niet kan geven. "Zij zoeken een alternatief voor hun huidige systemen, die zijn namelijk al een paar keer plat gegaan."
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 22 februari 2002.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-22T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.