Twentsche Kabel doet Eas van de hand

Netwerkleverancier Twentsche Kabel onderhandelt over de verkoop van Eas aan de Deense branchegenoot Aktieselskabet Nordisk Solar Compagni.

Electro Automatisering Smelt (Eas) levert elektronische componenten voor de installatiemarkt. Het hoofdkantoor van de Twentsche Kabel-dochter is gevestigd in Amersfoort. Daarnaast telt Eas in Nederland tien regionale verkoopkantoren. Over de details van de geplande verkoop zijn door Twentsche Kabel geen mededelingen gedaan.
 
Het Deense elektronicabedrijf Solar Group heeft onder meer vestigingen in Noorwegen, Zweden, Finland, Duitsland en Polen. Vorig jaar bedroeg de omzet ongeveer 800 miljoen euro en het concern biedt werk aan 2500 personeelsleden.
 
Twentsche Kabel Holding (TKH) profileert zich in toenemende mate als leverancier van ict-systemen en (kabel)netwerken. Daarbij concentreert het bedrijf zich met name op de Noordwest- en Oost-Europese markt. Eind vorig jaar maakte TKH een reorganisatie bekend die ten koste ging van 140 full time banen. Het management sprak in een toelichting van een 'overwinteringsscenario' om de crisis in de ict-sector te kunnen overleven.
 
In totaal werken bij Twentsche Kabel drieduizend werknemers. Het bedrijf zag de nettowinst over 2001 met 40 procent afnemen. Over 2000 boekte Twentsche Kabel nog een nettowinst van 30,8 miljoen euro op een omzet van 586 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-13T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.