Ophef over Europese, digitale belasting

In de VS is ophef ontstaan over het besluit per 1 juli 2003 in de EG-lidstaten belasting te heffen over digitale producten.

De Europese Unie is 8 mei overeengekomen belasting te gaan heffen op producten die via internet worden binnengehaald, zoals software, muziek en bewegende beelden. Commissaris Frits Bolkestein zei dat de nieuwe belastingregels "de serieuze handicap wegneemt die Europese bedrijven tegenwoordig ervaring ten opzichte van Amerikaanse ondernemingen."
 
In de VS wordt geen belasting geheven op goederen die via digitale netwerken van eigenaar verwisselen. Dat gebeurt in de EG wel, hetgeen Europese ondernemingen in een concurrentienadeel brengt. De Amerikanen klagen dat de EG hiermee een voorschot neemt op de discussies aangaande dit onderwerp binnen de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling. Een EG-woordvoerder verklaart juist dat het EG-standpunt de discussie binnen de Oeso completeert.
 
Handelsorganisaties in de VS overwegen een klacht in te dienen bij de Wereld Handels Organisatie. Een verslag van de Commissievergadering is te vinden op http://europa.eu.int

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Dit is diefstal van de gebruiker, daar je muziek dragers gratis geleverd krijgt bij je PC. Ik geloof dat dit niet door gaat want een goede atvocaat weet hiet wel weg mee.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-10T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.