Vooraf beoordelen van projecten kan geld besparen

Jaarlijks steken Nederlandse bedrijven meer dan vijf miljard euro in it-projecten. Een groot deel daarvan is weggegooid geld doordat sommige projecten weinig rendement opleveren. Onderzoeksbureau Forrester rekende onlangs voor dat organisaties 20 tot 40 procent op hun it-uitgaven kunnen besparen door het schrappen van projecten die te weinig toegevoegde waarde opleveren.

Arjen Bruinning en Alfred Slager van pensioenfonds PGGM betogen in de Computable van deze week (23 juni 2006) dat het integraal beoordelen van alle lopende en voorgenomen projecten organisaties veel kan besparen.


PGGM heeft een index ontwikkeld die projecten afrekent op aansluiting bij de eigen strategische waarde, risicobeheersing en rendement. Door projecten met de meeste toegevoegde waarde te identificeren en risicovolle projecten uit de weg te gaan kunnen organisaties besparen op hun it-uitgaven. Op www.computable.nl/downloads/vragenlijst_project.pdf vindt u de vragenlijst die PGGM hanteert voor het prioriteren van projecten. Het volledige artikel van Bruinning en WSlager staat in de Computable van 23 juni 2006. Reacties op het betoog van genomde auteurs wort zeer op rpijs gesteld. deze kunnen worden gestuurd naar computable.lezers@bp.vnu.com.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-06-23T13:37:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.