Paul Smits zegt KPN Telecom gedag

Na bijna twintig jaar in diverse functies werkzaam te zijn geweest bij KPN, vertrekt voormalig topman Paul Smits per november uit de raad van bestuur van het telecomconcern.

KPN benadrukt dat het vertrek van Smits op eigen verzoek is. Bij monde van de raad van commissarissen zegt het concern zijn weggaan te 'betreuren doch te respecteren'. De 56-jarige Smits stuurde na de komst van zijn opvolger, Ad Scheepbouwer, de mobiele activiteiten van KPN aan. Voor Smits' vacante functie is nog geen opvolger gevonden. Scheepbouwer neemt voorlopig zijn werkzaamheden waar.
 
Smits was van maart 2000 tot november 2001 bestuursvoorzitter van KPN. Hij lag goed bij het personeel, maar na de mislukte fusie met het Belgische telecomconcern Belgacom in 2001, werd zijn positie onhoudbaar. Een jaar eerder was onder zijn leiding ook al een geplande fusie met het Spaanse Telefónica afgeketst. De fusies zouden KPN voor een deel verlost hebben van de omvangrijke schuldenlast, maar na het mislukken van de geplande joint ventures gaven de banken hun vertrouwen in Smits op.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-28T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.