Versatel krijgt fiat van krediteurs

Telecombedrijf Versatel heeft 9 september het fiat gekregen van vrijwel alle krediteuren om de schuld van 1,7 miljard euro om te zetten in aandelen.

Het bedrijf verkeert op dit moment in surséance van betaling. Ruim 99,9 procent van de krediteuren heeft ingestemd met het plan van Versatel om de enorme schuldenlast weg te werken. Volgens de onderneming komt dit percentage overeen met 85 procent van de obligatiehouders.
 
Het saneringsplan komt erop neer dat de obligatiehouders straks ongeveer tachtig procent van de onderneming in handen krijgen, evenals een bedrag van 350 miljoen euro in baar geld.
 
Versatel, dat met zijn breedband netwerk, ongeveer 81.000 zakelijke klanten bedient, is een kind van het dotcom-tijdperk. Winst is er tot op heden niet gemaakt. Beleggers hebben de koers zien oplopen tot ruim 80 euro om gestaag te dalen naar het huidige niveau van rond de dertig eurocent.
 
De rechtbank in Amsterdam zal op 18 september besluiten over de homologatie (goedkeuring) van het akkoord.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-10T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.