Getronics verkoopt Government Solutions

Getronics verkoopt het Amerikaanse bedrijfsonderdeel Getronics Goverment Solutions (GGS) voor 224 miljoen euro aan Digitalnet, plus een 'voorwaardelijk' deel van 27 miljoen euro.

De totale verkoopprijs van 224 miljoen euro is inclusief aandelen in Digitalnet, met een transactiewaarde van circa 34 miljoen euro. Het extra bedrag van 27 miljoen euro is gerelateerd aan de toekomstige prestaties van GGS, zo meldt Getronics in een persbericht.
 
De dienstverlener verwacht in de nabije toekomst geen verdere grote desinvesteringen te doen, verklaarde woordvoerder H. van Zijl. Nog geen week geleden zei hij dat de verkoop van bedrijfsonderdelen één van de opties is die Getronics onderzoekt om de schuldenlast terug te brengen. Het bedrijf is van plan nog dit jaar de schuld terug te brengen naar een niveau van 400 tot 450 miljoen euro. Eind juni 2002 bedroeg de nettoschuld van Getronics nog 630 miljoen euro.
 
In 2001 behaalde GGS een omzet van 380 miljoen euro. De transactie, die als het goed is op 1 december haar beslag moet krijgen, heeft op de omzet van Getronics over 2002 een verwacht effect van circa dertig miljoen euro. Het effect op de operationele resultaten (Ebitda) van 2002 zal ongeveer vier miljoen euronegatief zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-30T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.