Medewerker bekent brandstichting UT

Een medewerker van de Universiteit Twente (UT) heeft bekend de brand, die het servercentrum vernietigde, te hebben gesticht. De 26-jarige man is afgelopen vrijdag al aangehouden.

Net voor zijn aanhouding was er een beginnende brand gesignaleerd bij een ander gebouw op de universiteitscampus. Getuigen hadden de man daarbij gesignaleerd en tipten de politie die hem kort daarna aanhielden.
De verdachte heeft zijn bekentenis zondagavond gedaan, zo maakt de politie vandaag bekend. De man is vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris in Almelo. Over zijn motieven is nog geen mededeling gedaan.
Bij de grote brand die woensdagochtend begon, werden twee vleugels van één van de universiteitsgebouwen totaal verwoest. Dit betrof het Rekencentrum CIV. Hierbij ging een deel van het netwerk verloren en enkele servers, waaronder een archief van de Linux-distributie Debian.
De totale schade bedraagt 40 tot 50 miljoen euro. Surfnet wist het internet-knooppunt van de UT, en nog enkele andere klanten, donderdagavond weer te herstellen (http://www.computable.nl/artikels/binnlan2/n4802szc.htm)
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.