EU-lidstaten laks met e-commerce-richtlijn

E-commerce kan binnen Europa een flinke vertraging oplopen, doordat een aantal lidstaten de deadline voor een e-commerce-richtlijn voor de EU niet hebben gehaald.

Dit concludeert onderzoeksbureau Gartner. De deadline voor de Europese richtlijn - de Directive 2000/31/EC - was vastgesteld op 17 januari 2002 en heeft als doel een wettelijk kader te scheppen voor e-commerce transacties. Maar een aantal lidstaten, waaronder Groot-Brittannië, heeft niet op tijd gereageerd. Daardoor komt een algemene Europese wetgeving voor onder meer de oprichting van service providers, de rechtsgeldigheid van elektronische contracten en de mogelijkheid voor online klanten om ongewenste internetadvertenties te weren op lossen schroeven te staan.
 
De e-commerce-richtlijn is niet het enige obstakel dat het Europese handelsverkeer in de weg staat, aldus Gartner. Het Europees Parlement heeft daarnaast nog geen definitieve beslissing genomen over hoe wettelijk om te gaan met spam, cookies en de bewaking van persoonlijke gegevens.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-22T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.