Overheid steekt 20 miljoen in nanotechnologie

De Nederlandse regering trekt het komende jaar twintig miljoen euro uit voor onderzoek op het gebied van nanotechnologie. Dit zegt demissionair staatssecretaris Wijn van Economische Zaken.

De politicus liet dit vandaag weten tijdens zijn toespraak op het Innovation Forum in de Ridderzaal. Hij stelt dat Nederland meer moet doen aan innovatie om de arbeidsproductiviteit de komende jaren te kunnen handhaven. "Ons land heeft in twee jaar tijd een duikvlucht gemaakt op de ranglijst van concurrerende economieën: van de derde naar de vijftiende plaats."
 
Wijn stelt dan ook dat universiteiten niet meer ieder voor zich moeten werken, maar samenwerkingsverbanden - met elkaar én het bedrijfsleven - actief moeten nastreven. "Het woord fusie mag niet langer taboe zijn." Hierbij predikt Wijn ook een meer kritische selectie van onderzoeks- en technologieprojecten. Het beleid op dit gebied moet zich richten op zogeheten speerpunten, die veelbelovend zijn - met name op economisch gebied.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-09T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.