ICT~Office start eigen vacaturebank

Brancheorganisatie ICT~Office gaat zich bemoeien met de arbeidsmarkt van ict-professionals. Half juli verschijnt er op haar eigen website een link naar een grote database van werkzoekende ict'ers.

De database wordt gevuld door het CWI. "We zijn geen Monsterboard", zegt directeur Sylvia Roelofs, "maar we willen de CWI-database wel beschikbaar en toegankelijk maken."

De vacaturebank wordt gratis toegankelijk voor zowel leden als niet-leden en is in eerste instantie bedoeld om werkgevers te helpen bij het vinden van geschikt personeel. Op termijn zullen werkgevers er ook hun vacatures op kwijt kunnen. "Ict-professionals die niet staan ingeschreven bij het CWI kunnen nog niet in de database worden opgenomen. Ik verwacht dat die mogelijkheid later nog wordt toegevoegd."

In totaal werken er in de ict-sector bijna 250.000 mensen, waarvan de helft ict-professional is. Uit eerder onderzoek van ICT~Office blijkt dat tot 2010 het tekort aan gekwalificeerde ict’ers zal oplopen tot zo’n 10.000. De database is onderdeel van een groter actieplan van de brancheorganisatie om knelpunten op de ict-arbeidsmarkt te lijf te gaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-06-30T08:52:00.000Z Paulien Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.