Meer cyberaanvallen volgens Riptech

In de tweede helft van 2001 is het aantal cyberaanvallen op bedrijven met maar liefst 79 procent toegenomen, blijkt uit onderzoek van Riptech.

Het softwarebeveiligingsbedrijf heeft een onderzoeksmethode ontwikkeld waarmee het vrij nauwkeurig zegt te kunnen vaststellen hoeveel werkelijke cyberaanvallen er plaatsvinden. Het nu gepresenteerde 'Internet Security Threat Report' is gebaseerd op zogenaamde 'empirische analyses' van daadwerkelijk vastgestelde cyberaanvallen. Voortaan wil Riptech iedere zes maanden een dergelijk onderzoek publiceren.
 
Behalve een toename van 79 procent, constateren de onderzoekers dat een substantieel deel van de aanvallen is gericht tegen een specifiek slachtoffer. Zo'n 39 procent is te oormerken als een gerichte actie tegen een bedrijf of organisatie. Ook is nu bekend dat bijna de helft van alle cyberaanvallen is terug te voeren naar slechts drie landen: de VS (30 procent), Zuid-Korea (9 procent) en China (8 procent).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-01T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.