Jan Baan maakt plaats voor Van den Boog

Loek van den Boog neemt het Cordys ceo-stokje over van Jan Baan. De oprichter en huidige ceo wordt executive chairman.

Eind vorige maand werd Van den Boog benoemd tot lid van de nieuwe raad van advies van het Puttense softwarebedrijf. Per vandaag mag hij zich dus ook de nieuwe ceo noemen. Het is de bedoeling dat het bedrijf onder leiding van Van den Boog verder groeit. De nadruk ligt daarbij op het verder ontwikkelen van de relaties van Cordys met investeerders en topklanten en op het uitbouwen van de internationale activiteiten.

Van den Boog bekleedde van 1984 tot 1996 diverse topfuncties bij softwareleverancier Oracle. Vanaf 1993 was hij vice president voor de emea-regio. De laatste jaren werkte hij als zelfstandig bedrijfsadviseur en was hij lid van de raad van commissarissen van verschillende portfoliobedrijven van investeringsfirma General Atlantic.

Jan Baan stond midden jaren negentig samen met broer Paul aan het hoofd van Baan Company, voordat het bedrijf aan allerlei boekhoudschandalen bijna ten onder ging. Het werd ter nauwernood gered door het Britse Invensys en vervolgens via General Atlantic doorverkocht aan SSA Global. Baan startte in 2001 een nieuw softwarebedrijf, Cordys.

"Wij zien in Loek van den Boog een uitstekende topman die de nationale en internationale positie van het bedrijf verder kan uitbouwen", aldus de oprichter Jan Baan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het water is dus zo hoog aan de Baan lippen gestegen (wederom) dat er (nog meer?) geld ingepompt moet worden door GA en dat uiteraard een topman neergezet moet worden om te redden wat er te redden valt.
Het verleden heeft geleerd dat zelfs na verkoop van je bedrijf (Baan Company) je gewoon daar topmensen wegkoopt, en opnieuw hetzelfde op gaan zetten. Het lijkt me niet dat het bedrijfsleven zich 2 maal aan dezlfde steen zal willen stoten.
Rentmeesterschap is meer dan zakken vullen en de weldoener spelen enerzijds terwijl aan de andere kant de gezinnen van zoveel werknemers weer op het spel worden gezet.

Beetje domme reactie Peter,

1e General Atlantic Partners bezit geen belang in Cordys.
2e We zouden trots moeten zijn op echte ondernemers, die niet gaan golven maar gewoon
in de frontline blijven en een nieuw bedrijf uit de grond stampen.
3e Laten we hopen dat er weer een Nederlands software bedrijf van formaat wordt gevormd,
want de status die Baan Company had heeft nog geen (ander)Nederlands sofware behaald.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-07-11T10:27:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.