AMD boekt meer winst bij tegenvallende omzet

Chipfabrikant AMD heeft het tweede kwartaal van dit jaar meer winst geboekt. De omzet is gedaald met 5 procent als gevolg van de prijzenslag met rivaal Intel.

AMD boekte een nettowinst van 88,8 miljoen dollar. Vorig jaar boekte de chipfabrikant in hetzelfde kwartaal nog een winst van 11,3 miljoen. De omzet kwam uit op 1,21 miljard dollar. Vorig jaar was de omzet het tweede kwartaal nog 1,26 miljard dollar.

Om de concurrentie met AMD aan te gaan, verlaagde Intel haar prijzen met 50 tot 60 procent. Dat dwong AMD ook prijsverlagingen door te voeren, waardoor de omzet lager uitviel dan eerder werd verwacht.

Een groot deel van de omzet werd gehaald uit de groeiende vraag naar Opteron- processoren. Er werden 26 procent meer Opteron processoren verkocht dan vorig kwartaal.

Intel maakte eergisteren haar financiële resultaten voor het tweede kwartaal bekend. De chipfabrikant boekte een nettowinst van 1,1 miljard op 8 miljard dollar omzet. De omzet daalde met 12 procent, vergeleken bij hetzelfde kwartaal vorig jaar. De nettowinst daalde met maar liefst 57 procent. Naar aanleiding van de tegenvallende kwartaalresultaten schrapt Intel naar schatting 1500 banen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-07-24T08:37:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.