Wereldwijde ambitie voor gamebioscoop

IBM en NCEC (New Cosmopolitan Entertainment Company) uit Rotterdam willen een wereldwijde vermaakservice opzetten. De twee werken samen aan het spelplatform 'Game Capital'.

Het Nederlandse bedrijfje NCEC zit met het grote IBM aan tafel. Stephan Poelsma van NCEC: “Mijn compagnon en ik hebben allebei contacten. We begonnen met gesprekken met IBM Nederland, maar inmiddels zitten we met IBM wereldwijd aan tafel.” Er is de ambitie om het idee wereldwijd op te zetten, “maar dat is te ver op de muziek vooruitlopen. We kijken eerst hoe het in Nederland gaat”.

IBM en NCEC maken een multimediaplatform, waardoor gamers met elkaar kunnen spelen. Ze kunnen de spellen thuis of in de gamebioscoop spelen. “Het idee bestaat uit twee delen: een online- en een fysieke variant”, zegt Poelsma. De fysieke locatie komt in Rotterdam. Poelsma vergelijkt het met televisie. “Je kunt thuis een film kijken, maar het is leuker om dat in een bioscoop te doen.” Gamers kunnen met elkaar spelen, maar ook naar elkaar kijken in de bioscoop.

Het gameplatform is niet bedoeld voor de fanatieke gamer. “Het gaat niet zozeer om het spel, maar meer om elkaar te vermaken”, zegt Poelsma. Bij games is er vaak veel ongelijkheid tussen de spelers; hoe meer je speelt, hoe beter je wordt. “Een kleine groep is echt goed. Wij richten ons op de grote massa die dat niet is.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-08-08T10:36:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.